Na de schitterende organisatie van de 15° Memorial Bjorn Serneels vorige zondag is er in het weekend van 4 & 5 mei opnieuw een activiteit van Corpus Sanum. De dansafdeling met 140 leden brengen in het Cultuurcentrum Schaliken een Dansshow "The Challenge". Het genre varieert van Funk naar Hip Hop tot Streetdance en moderne dans. Corpus Sanum heeft 10 dansgroepen van diverse leeftijden en in tegenstelling tot het commerciële circuit is het lidgeld laag. Dat doet niets af van de kwaliteit en niveau waarvoor 7 lesgeefsters met veel ervaring en kennis garant staan. Ze volgen elk jaar bijscholing.

De vertoningen in het Schaliken gaan door op zaterdag 4 mei om 19u00 en zondag 5 mei om 14u30. Kaarten aan de inkom kosten 10,00 euro en in voorverkoop 8,00 euro. Kaarten kunnen besteld worden bij Daisy Peeters op gsm-nummer 0474/401445.

Na de prachtige resultaten op het Vlaams Kampioenschap Dubbelmini waren de verwachtingen hoog gespannen op de eigen Interclubwedstrijd. De Memorial Bjorn Serneels werd op zaterdag vooraf gegaan door een Recreatoernooi in samenwerking met de Gymnastiek Federatie Vlaanderen. En daar werd een glansrijke prestatie geleverd door Sophie De Kindt. Zij deed haar eerste wedstrijd en won meteen zowel op Dubbelmini als op Trampoline. Op de Memorial Bjorn Serneels zelf wonnen de gymnasten van Corpus Sanum 12 keer goud. Op Dubbelmini stonden Robbe Eelen (miniemen C), Jorien De Peuter (miniemen C) en Kato Vivijs op het hoogste podium. In de discipline Tumbling gingen Lotte Leysen (benjamins C) en Sandor Herman (belofte C) met de eerste plaats lopen. De meeste winnaars kwamen van de Trampoline met Roxane Geeraerts (miniemen A), Yoni Verdonck (beloften A), Dorien Glassee (seniors A), Rhodo Bervoets (benjamins B), Kato Vivijs (beloften B) Jorien De Peuter (miniemen C) en Rune Dauwen (beloften C).

Naast de dansshow volgend weekend wachten 5 Trampolinespringers nog een andere belangrijke opdracht. Zij gaan de Herentalse kleuren verdedigen op het Belgisch Kampioenschap Trampoline in Mortsel. Drukke weken voor Corpus Sanum Herentals.

Foto's: Kato Vivijs en Jorien De Peuter wonnen elk 2 keer.